Tecrübeli kişiler tarafından uygulanıldığı takdirde, normal gebelik haftalarında yapılan kürtaj işlemi sırasında oluşabilecek riskler oldukça azdır.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Konyaaltı / ANTALYA Amacımız sağlıklı nesiller ve bireyler elde etmek. Ergenlikten menopoza kadar kadın ile ilgili her türlü sorununuzda sizlere hizmet için Konyaaltı Kadın Doğumdayız. Tlf:0242 2304427-- 05056579173 www.drsonayisenlik.com---sonayisenlik@gmail.com
5 Mayıs 2014 Pazartesi
Kürtaj (küretaj) nasıl yapılır??
Dikkatli bir jinekolojik muayene sonrasında vajene spekulum yerleştirilerek rahim ağzı gözlenir duruma getirilir. Vajen antiseptik solüsyonlarla temizlenir. Rahim ağzı "teneculm" denilen alet ile tutularak rahmin düz bir konum alması sağlanır. Eğer lokal anestezi altında yapılacaksa rahim ağzına uyuşturucu iğne enjekte edilir. Takiben karmen kanülü dediğimiz plastik yapıda steril kanüller rahim ağzından içeri sokularak negatif basınçlı enjektör yardımıyla işlem gerçekleştirilir. Ortalama 5-15 dakika sürmektedir. Daha önce doğum yapmamış veya sezeryan olmuş hastalara genel anestezi önerilmektedir. Genel anestezi altında kürtaj işlemi anestezi uzman doktoru eşliğinde damar yolundan uyuşturucu ilaç verilerek yapılır ve tüm işlemler hasta uyuduktan sonra başlar. Hasta sadece damar yolu açılması sırasında duyduğu acı dışında ağrı hissetmez. İşlem bittikten sonra vajen tekrar antiseptik solüsyonla temizlenir. Lokal anestezi sonrasında hasta 15 dakikada, genel anestezi alan hastalar ise 30-40 dakika sonrasında evine gönderilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder